Blauwe bes

(vaccinium corymbosum)

Supergezonde blauwe bessen, boordevol antioxidanten, worden biologisch opgekweekt bij Dijkwels Fruit. Beschikbaar in grote en kleine pot, in diverse rassen. Plant de struiken altijd in zuurdere grond.

Duke

Dit is het vroegste ras in ons assortiment met een rijpingstijd vanaf begin juli. Dit ras heeft zeer grote vruchten met een zoete smaak en een lichte zuurgraad en een medium aroma. De planten hebben een sterke, opgaande groei.

Patriot

Dé blauwe bes die goed past in de particuliere tuin. Productief met grote bessen, vroege

oogst (vanaf 1 juli) en beter bestand tegen de zwaardere bodemconcentraties. Sterk en rechtop groeiend.

Bluecrop

Standaardras, middelgrote tot grote, aromatische bessen die middenvroeg rijp zijn. Sterke groei. De lichtblauwe bessen zijn te oogsten van half juli tot midden augustus.

Brigitta Blue

Bossig opgaand ras. Grote, lichtblauwe bessen, laat rijpend.

Elliott

Elliott heeft een bossige structuur met hard hout. De productie is heel goed en heeft een lange oogstperiode. De rijptijd is laat en kan tot eind september duren. De bessen zijn middelgroot, stevig met een zurige smaak. De bewaarbaarheid is heel goed.

Elisabeth

Goed van smaak! Productief ras met een bossige groei. De bessen zijn te oogsten vanaf

eind augustus t/m september. Ze zijn minder goed te bewaren in de koeling, wel geschikt voor verse consumptie.

Blue Dessert® (Elisabeth)

Grote, licht gematteerde donkerblauwe vruchten; late rijping met een geconcentreerde oogst; heerlijk zoet en aromatisch van smaak

Pink Lemonade®

Een felroze gekleurd fruit, middel-late rijping met een regelmatige hoge opbrengst. Krachtig en rechtop groeiend, bestuiver nodig.